Ontstaan

Verschillende Utrechtse organisaties bieden ondersteuning aan leerlingen op het gebied van taal en huiswerk. Toen in het voorjaar van 2020 kinderen en jongeren door het coronavirus niet naar school konden, is deze ondersteuning erg belangrijk gebleken. Zeker wanneer ouders hun kind zelf beperkt kunnen ondersteunen bij taal en huiswerk. Er zijn daarom ook nieuwe initiatieven ontstaan in de stad.

Het stadsnetwerk is er om vraag en aanbod inzichtelijk te krijgen en goed bij elkaar te brengen. Waar ligt de vraag van ondersteuning en welke organisaties bieden dit aan? Hoe kunnen we dit op een goede en duurzame manier organiseren?

Op deze pagina vind je een overzicht van een groot aantal organisaties die werken met vrijwilligers. Zo kunnen leerlingen, ouders, leerkrachten en andere doorverwijzers snel een geschikt maatje kunnen vinden. Daarnaast blijven wij ons inzetten voor de Utrechters die zelf vrijwilliger zijn of dit willen worden, zodat zij snel aan de slag kunnen en zich kunnen blijven ontwikkelen.

Heb je vragen over het stadsnetwerk? Wil je meer informatie of denk je erover je aan te sluiten bij het netwerk? Neem contact met ons op!