Informatie voor vrijwilligers

Wil jij iets betekenen voor kinderen en jongeren in Utrecht? En wil je tegelijkertijd jouw eigen vaardigheden verder ontwikkelen en je netwerk uitbreiden? Dan is vrijwilligerswerk binnen het Stadsnetwerk iets voor jou!

Meld je aan

Bij alles organisaties binnen het Stadsnetwerk zijn mogelijkheden om je in te zetten als vrijwilliger. De kern van het vrijwilligerswerk is dat je bijdraagt aan gelijke kansen voor alle leerlingen in Utrecht. Dat kan op veel verschillende manieren.

Hoe word je begeleid?

Na aanmelding bij een van de initiatieven word je eerst uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Bij een wederzijdse klik kun je starten als vrijwilliger. Er wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aangevraagd en je volgt een starttraining. Vervolgens word je gekoppeld aan een of meerdere leerlingen. Je wordt vaak begeleid door een vrijwillige coördinator of projectleider waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang en het contact met de leerling. Waar nodig heb je ook contact met de school. Ook zijn er mogelijkheden om verdiepende workshops te volgen.