Wijknetwerken

Nog voor de zomervakantie zijn wij in Leidsche Rijn & Kanaleneiland gestart met een eerste kennismaking van het wijknetwerk in de wijken.

In de wijk Lombok zijn we gestart met oriënterende gesprekken, om ook hier te kijken hoe wij een wijknetwerk kunnen opzetten. Een wijknetwerk is een ‘informeel leernetwerk’: een netwerk wat de lijntjes in de wijk tussen de maatschappelijke organisaties en de scholen kort houdt en waar wij elkaar goed op wijkniveau weten te vinden.

Al snel kwamen we er achter dat er veel netwerken werkzaam zijn in de wijken, zoals Vreedzaam, NIZU, Samenwerkingsverband, Bredeschool, etc.

Als stadsnetwerk willen we hier graag bij aansluiten om te zorgen dat de hulpvraag met het juiste aanbod gematcht wordt. Om de wijknetwerken te laten slagen is het belangrijk dat we met zowel scholen als maatschappelijke en vrijwilligers organisaties om tafel zitten om de lijnen kort te houden en elkaar te leren kennen. Wij zoeken naar de juiste balans werkzaam netwerk waarin wij actief verbindingen leggen.

Werk jij in de wijken Leidsche Rijn, Kanaleneiland en/of Lombok? En wil je mee denken en vooral doen met het wijknetwerk? Stuur dan een mail naar stadsnetwerk@taaldoetmeer.nl, wij hebben jullie input hard nodig! Dan nemen we je mee in de volgende stappen en nodigen we je uit voor bijeenkomst.