Vacature wijkambassadeur (betaald)

Wil jij je inzetten voor gelijke kansen voor de Utrechtse Jeugd? Vind je het leuk om te netwerken en veel met mensen in contact te zijn? Word je enthousiast om te pionieren en heb je aantoonbare ervaring in het sociaal domein in Utrecht? Dan ontmoeten we je graag want wij zijn op zoek naar een wijkambassadeur (16 uur per week)
 

Stadsnetwerk Gelijke Kansen

Stadsnetwerk Gelijke Kansen is de plek voor iedereen die op zoek is naar ondersteuning en extra ontwikkeltijd voor leerlingen in Utrecht. Organisaties die aangesloten zijn bij het Stadsnetwerk zijn scholen, vrijwilligersorganisaties en andere stedelijke organisaties die zich inzetten voor kwalitatief goede buitenschoolse ondersteuning. Op dit moment zijn 40 organisaties aangesloten. Zij werken samen met de gemeente Utrecht om kinderen en jongeren gelijke kansen te bieden om zichzelf te ontwikkelen en hun talenten optimaal te benutten.

Taal Doet Meer is een van de organisaties die is aangesloten bij het Stadsnetwerk Gelijke Kansen. Zij coördineert de samenwerking van het netwerk. 

Wijkambassadeur Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd
Als Wijkambassadeur Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd werk je zelfstandig in Kanaleneiland, Overvecht, Noord-West en delen van Leidsche Rijn. Het is je taak om de verbinding te leggen tussen scholen en (maatschappelijke) organisaties die zich richten op extra ontwikkeltijd voor kinderen. Deze organisaties werken veelal met vrijwilligers. Als Wijkambassadeur ben je exact op de hoogte van alle initiatieven die er zijn en weet je snel een koppeling te maken tussen de hulpvraag voor het kind en het aanbod in de wijk. Je werkt samen met de projectleider van het Stadsnetwerk en een Ambassadeur.

Wat zijn je taken?

 • Je vertegenwoordigt alle partijen van het Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd
 • Je werkt samen met de aanwezige partijen in de wijk en hebt hierbij extra aandacht voor bewonersinitiatieven
 • Je neemt deel aan lokale netwerken, bijeenkomsten en evenementen
 • Je bent zichtbaar in de wijk; zowel bij professionals als bij wijkbewoners
 • Je geeft voorlichting over het Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd
 • Je zorgt voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod
 • Je signaleert trends en ‘gaten’ in het bestaande aanbod en weet deze te adresseren
 • Je bent verantwoordelijk voor een goede administratieve afhandeling
 • Je werkt samen en stemt af met de jeugdambassadeurs van het NIZU (Netwerk Informele Zorg Utrecht)


Wat vragen we van jou in deze functie?

 • Je bent bekend met de Utrechtse sociale kaart
 • Je hebt HBO denk- en werkniveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Je kan je eigen werk creëren, bent proactief en ziet kansen waar die er nog niet zijn
 • Je hebt affiniteit met diversiteitsvraagstukken en je hebt zicht op maatschappelijke ontwikkelingen
 • Je bent sociaal vaardig in communicatie met diverse groepen en samenwerkingspartners en je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • Je hebt organisatietalent en je houdt goed overzicht
 • Je bent flexibel inzetbaar; soms is een bijeenkomst ’s avonds.

 Wat bieden wij?

De mogelijkheid om een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van veel Utrechters en de mooie stad Utrecht. Er zijn twee samenwerkingsmogelijkheden. Een daarvan is dat je in dienst komt bij Taal Doet Meer. We bieden je hierbij de kans om je binnen een professionele organisatie te ontwikkelen. Dit doe je allereerst in je werk en daarnaast heb je ook een eigen ontwikkelbudget. De functie ‘Wijkambassadeur Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd’ is ingeschaald in schaal 8 van de CAO sociaal werk. Je treft de schalen hier aan. Je krijgt een contract voor een jaar. We gaan ervan uit dat we dit na een jaar voortzetten. Uiteraard is dit afhankelijk hoe het eerste jaar gaat en hoe tevreden we beiden zijn.

De andere optie is dat je bij een andere werkgever onder contract blijft en dat de uitbetaling via die werkgever gaat. In deze constructie word je gedetacheerd bij het Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd.


Wat is de procedure?

Solliciteren kan door vóór maandag 28 november een motivatie en CV te mailen naar info@stadsnetwerkgelijkekansen.nl. Voor vragen over de functie en het Stadsnetwerk Gelijke Kansen/Taal Doet Meer kun je terecht bij Roy Kreeftmeijer, directeur Taal Doet Meer. Hij is te bereiken via roy@taaldoetmeer.nl.

De kennismakingsgesprekken vinden op vrijdag 2 december tussen 12:00 – 16:00 uur plaats. De tweede ronde is op maandag 12 december. Als we met elkaar gaan samenwerken vragen we je een VOG aan te leveren. We kijken uit naar de reacties!

Bij het Stadsnetwerk Gelijke Kansen en Taal Doet Meer vinden we iedereen uniek. Dat zie je terug in ons werk en ook in ons aannamebeleid. We streven er naar om een afspiegeling van de samenleving te zijn en nodigen mensen met verschillende achtergronden uit om op deze vacature te solliciteren.