Over ons

De Gemeente Utrecht, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties, de Vrijwilligerscentrale Utrecht, samenwerkingsverbanden PO en VO, basisscholen en middelbare scholen, hogescholen, Universiteit Utrecht en Bibliotheek Utrecht werken samen aan gelijke kansen voor alle kinderen van 4 tot en met 16 jaar in Utrecht. We investeren samen in de kwaliteit van ondersteuning voor kinderen, jongeren en jeugd. Dit doen wij onder de noemer Stadsnetwerk Gelijke Kansen. Op dit moment coƶrdineert Taal Doet Meer de samenwerking.

Het stadsnetwerk investeert samen in kwaliteit van ondersteuning voor leerlingen. Dit doen wij onder de noemer Stadsnetwerk Gelijke Kansen. Met het netwerk kijken wij naar de kennis binnen de (vrijwilligers-) organisaties, nemen wij hulpvragen en aanbod onder de loep, brengen wij signalering in kaart en werken wij aan duurzame samenwerkingen tussen onderwijs en buitenschoolse organisaties.

Het Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd is volop in ontwikkeling. Heb jij ideeƫn of tips over deze samenwerking? Neem contact op via stadsnetwerk@taaldoetmeer.nl.

Ontstaan

Verschillende Utrechtse organisaties bieden ondersteuning aan leerlingen op het gebied van taal en huiswerk. Toen in het voorjaar van 2020 kinderen en jongeren door het coronavirus niet naar school konden, is deze ondersteuning erg belangrijk gebleken. Zeker wanneer ouders hun kind zelf beperkt kunnen ondersteunen bij taal en huiswerk. Er zijn daarom ook nieuwe initiatieven ontstaan in de stad.

Het stadsnetwerk is er om vraag en aanbod inzichtelijk te krijgen en goed bij elkaar te brengen. Waar ligt de vraag van ondersteuning en welke organisaties bieden dit aan? Hoe kunnen we dit op een goede en duurzame manier organiseren?

Op deze pagina vind je een overzicht van een groot aantal organisaties die werken met vrijwilligers. Zo kunnen leerlingen, ouders, leerkrachten en andere doorverwijzers snel een geschikt maatje kunnen vinden. Daarnaast blijven wij ons inzetten voor de Utrechters die zelf vrijwilliger zijn of dit willen worden snel aan de slag kunnen en zich kunnen blijven ontwikkelen.

We zijn met elkaar in overleg over de manier waarop we het Stadsnetwerk in de toekomst vormgeven. Heb je vragen over het stadsnetwerk? Wil je meer informatie of denk je erover je aan te sluiten bij het netwerk? Neem contact met ons op!

Contact

Anne Rutten – Projectleider Gelijke Kansen
E-mail: stadsnetwerk@taaldoetmeer.nl
Telefoon: 06-16427574

Organisaties die aangesloten zijn bij het Stadsnetwerk Gelijke Kansen

Onderwijs

(Vrijwilligers)organisaties