Becky & Amine

Wishing Well West is een bewonersorganisatie opgericht door bewoners en kunstenaars uit de wijk Lombok in Utrecht. In 10 jaar tijd zijn ze uitgegroeid tot een community waar mensen uit verschillende culturen zich thuis voelen en actief zijn voor elkaar en voor de stad! Eén van de trajecten die Wishing Well West aanbiedt is Taal & Talent. 

In 2018 begon Becky als vrijwilliger bij Wishing Well West. Zij kwam bij de organisatie terecht vanuit haar opleiding Social Work. Inmiddels is ze aan het afstuderen, maar het vrijwilligerswerk bevalt haar zo goed, dat ze bij Wishing Well West gebleven. Becky is inmiddels al 4 jaar gekoppeld aan Amine. Hij is 12 jaar en zit in de eerste klas van de middelbare school. Elke donderdag spreken zij een uurtje af op de ontmoetingsplek in de Kanaalstraat. Samen maken ze huiswerk en helpt Becky hem leren. “Samen leren we voor toetsen. Dit is beter dan alleen leren!”, aldus Amine. Ook spelen ze veel spelletjes. Ze vinden het beide erg leuk om te dammen: volgens Amine zijn ze waardige tegenstanders!

Toen Amine nog op de basisschool zat, deden ze veel begrijpend lezen en rekenen. Nu werken ze biologie en geschiedenis. Wishing Well West biedt verschillende oefeningen op basis van het leerjaar waar de leerling in zit. Als er even geen huiswerk beschikbaar is, gaat Becky terug naar de basis. Zij weet waar Amine moeite mee heeft, dus kan zij hem gericht helpen. Toen Amine nog in groep 8 zat hebben ze vaak gepraat over de overgang naar de middelbare school en de grootste verschillen. Becky krijgt alle verhalen mee en vindt het ontzettend fijn om te horen dat hij het zo naar zijn zin heeft op zijn school.

Één van de leuke dingen aan het vrijwilligerswerk bij Taal & Talent vindt Becky dat ze Amine kan zien opgroeien en dat zij een steentje kan bijdragen aan zijn ontwikkeling. Becky zou Wishing Well West aan iedereen aanraden. De sfeer is heel ontspannen en je leert volgens haar veel van vrijwilligerswerk. Door bewust bezig te zijn met de lesstof en de Nederlandse taal gaat ze soms anders tegen dingen aankijken: taaluitingen die heel natuurlijk komen, gaat ze nu proberen te begrijpen, aangezien ze de logica erachter moet kunnen uitleggen. Als voorbeeld noemt ze het gebruik van lidwoorden. Bovenal vindt ze het een mooi doel. Iedereen komt naar de Kanaalstraat om zich in te zetten voor hetzelfde doel. Dit in combinatie met de gezelligheid, zorgt ervoor dat Becky zo enthousiast is over Wishing Well West. Zolang het lukt, wil ze dit vrijwilligerswerk graag blijven doen.

Amine ziet de band met Becky echt als een vriendschap: ze houden elkaar op de hoogte en helpen elkaar. Bovendien hebben ze veel plezier. Een leuke herinnering van beide is dat ze gingen kanoën over de Utrechtse singels. Ze zijn ook wel eens samen gaan voetballen. Zodra het lekkerder weer is staat dit hoog bovenaan de lijst van dingen die ze nog wel eens samen willen doen. Becky was de vorige keer flink ingemaakt door Amine, dus zij wil maar al te graag een rematch! Voor nu gaan ze nog even hard aan de slag met leren voor het geschiedenisexamen van volgende week. Amine heeft er alle vertrouwen in!

 

Wil jij ook graag jouw ervaringsverhaal met ons delen? Mail ons!