Nieuws

Graag houden we je op de hoogte van wat er gebeurt in en rond het Stadsnetwerk. We delen nieuwe regelingen, subsidies, workshops en meer. Ook versturen we elk kwartaal een nieuwsbrief. 

Agenda Netwerkbijeenkost 11 oktober

11 oktober organiseren we weer een netwerkbijeenkomst. Vanaf 15.30 uur starten we met het thema De Rijke Schooldag. Verder staat op de agenda:

✔️ Stichting Move vertelt over hun nieuwe project ‘In samenwerking in het onderwijs’.
✔️ De Bredeschool gaat je alles vertellen over waar ze mee bezig zijn en hoe ze de hulp van het Stadsnetwerk kunnen gebruiken.
✔️ We maken kennis met nieuwe organisaties.
✔️ We delen belangrijke data en subsidieregelingen
en meer.

Op pad naar Law College

Studenten van Utrecht Law College, Universiteit Utrecht, hebben vrijwilligerswerk als verplicht onderdeel van hun opleiding. 4 oktober waren we samen met U Centraal, Stichting Move en Big Brothers Big Sisters Utrecht langs bij de studenten om te vertellen over hoe vrijwilligerswerk er in de praktijk aan toe gaat.

Nieuwe collega

In augustus 2022 is Julia Zegeling gestart als projectleider bij het Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd. Julia gaat zich inzetten voor passende ondersteuning voor Utrechtse leerlingen die dat het hardst nodig hebben.

Netwerkbijeenkomst

11 oktober organiseren we weer een netwerkbijeenkomst. Thema deze middag is De Rijke Schooldag. De bijenkomst start om 15.30 uur op Trumanlaan 60 in Utrecht. Gastsprekers zijn Brede School en Stichting Move. Er is ruimte voor uitwisseling en kennismaking.

Wegwijzer voor Utrechtse gezinnen

In Utrecht is veel hulp voor gezinnen die het niet breed hebben. Landelijk zijn er fondsen en voorzieningen. Ook inwoners van onze stad organiseren allerlei activiteiten. De Geldzaak en U Centraal hebben een overzicht van alle mogelijkheden gebundeld in de Wegwijzer voor Utrechtse gezinnen met weinig geld.

Schoolspullen pas

Met de schoolspullenpas kan een kind die naar de middelbare school of het MBO gaat, of daar al op zit, zelf voor €50,- schoolspullen kopen. Dit kan via school, het buurtteam of andere organisatie zijn. Ouders kunnen de pas ook zelf aanvragen. Wil je vanuit jouw organisatie nog passen aanvragen? Mail dan naar info@leergeldutrecht.nl of stuur een Whatsappbericht naar 030-7370332.