Netwerkbijeenkomst 21 maart 2024
Prestatiedruk bij kinderen en jongeren

Met 55 aanwezigen doken we deze bijeenkomst met in het thema; ‘Prestatiedruk bij kinderen en jongeren’. Wat is dit? Is het te herkennen en hoe doe je dit dan? Vindt iedereen dit ook een belangrijk signaal en wat kunnen we er mee? Hoe ga je om met stress? 

Er was ruimte om met elkaar kennis te maken, maar ook om gezamenlijk de diepte in te gaan op deze (en vele andere!) vragen.

Kim van De Vrijstaat, en jongeren die daar stage lopen, namen ons mee in hun ervaring. Over de zoektocht naar identiteit, de veelheid van opleidingen en het ‘moeten’. Ook was filosofiedocent en ondersteuningscoördinator Jamie aanwezig om te vertellen hoe de ervaringen bij Academie TIEN zijn en wat ze daar zelf in doet. 

Nadat in kleine groepjes verschillende facetten van deze signalen waren besproken, werd er plenair afgesloten waar iedereen zijn bevindingen deelden over de besproken onderwerpen. De conclusie is: dit mag (nog) meer bespreekbaar gemaakt worden! Bij professionals, jongeren én de ouders. Want het blijft een uitdaging van deze tijd waar wij alleen gezamenlijk wat aan kunnen doen. 

Lees in dit verslag de besproken punten, mededelingen, highlights die uit de groepjes zijn gekomen en tips over welke organisaties zich hiervoor inzetten.